Sidans innehåll

Om kakor (cookie)

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren.

Det finns två typer av kakor

Varaktiga kakor:

Detta är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Filen används till exempel för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbplatsen.

Sessionskakor:

Denna kaka lagras temporärt i besökarens dators minne under den tiden som besökaren är på webbplatsen. Den försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.

Vilka kakor finns på mark.se?

På mark.se används både sessionskakor och varaktiga kakor. Dessa kakorna är nödvändiga för att Marks kommun webbplats ska fungera.

Hur gör jag för att ta bort kakor?

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator. Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras.

Kontakta kommunikationsenheten

Mejladress: kommunikation@mark.se

Uppdaterad:

Informationsägare: Kommunstyrelsens förvaltning