Sidans innehåll

Ansöka eller säga upp plats på Kulturskolan i Mark

Här kan du läsa om hur du ansöker till våra kurser och hur du säger upp en plats. På kulturskolan kan du lära dig att spela ett instrument, sjunga, spela teater och träna cirkus. Kulturskolan är kostnadsfri för alla mellan 0 och 18 år boende i Marks kommun.

Anmälan till Kulturskolan

Här kan du läsa om våra olika kurser och anmäla dig.

Anmälan - Kulturskolan i Mark (speedadmin.dk) Länk till annan webbplats.

Om ditt barn har en funktionsvariation, ta kontakt med oss så att vi kan hjälpa er att hitta ett ämne som bäst passar just ert barn.

Kulturskolan erbjuder stöd och verktyg för eget skapande. För att du ska bli bättre och utvecklas behövs träning utanför lektionerna.

Kulturskolan använder Speedadmin för ansökan och avanmälan. Där hittar du även även all information om ditt schema, kölista och kontaktuppgifter till din lärare. Du kan även ladda ner Speedadmin som app.

Kulturskolans webbaserade SpeedAdmin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Antagning och kö

Eleverna antas i den ordningen som ansökan kommer in. Antagningen påverkas också av elevernas skolplacering, ålder, val av instrument samt om du redan är placerad i ett ämne. Intagning sker löpande om plats finns. Elever som inte erbjuds plats ställs i kö.

Observera: önskar elev byta och spela ett annat instrument, krävs en ny anmälan.

Återanmälan för att behålla din köplats

Om du ansökt till en kurs men inte blivit erbjuden plats måste du återanmäla dig mellan 1 april och 2 maj för att behålla din plats i kön inför nästa läsårsstart. Du återanmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret på nytt.

Här återanmäler du dig till kulturskolan Anmälan - Kulturskolan i Mark (speedadmin.dk) Länk till annan webbplats.

Säga upp plats

Kontakta alltid läraren om du vill sluta i kulturskolan, men det räcker inte att endast meddela läraren eller att utebli från lektionerna. När du kontaktat lärare loggar du in på Kulturskolans webbaserade SpeedAdmin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ditt användarnamn är ditt födelsedatum (ÅÅÅÅMMDD). Har du glömt ditt lösenord kan du klicka på "Glömt lösenord?" Lösenordet kan du sedan ändra när du loggat in. Det går också bra att logga in med Bank-id.

Uppdatera kontaktuppgifter

Ibland behöver vi på kulturskolan komma i kontakt med dig som förälder. Det kan handla om erbjudande om en plats i verksamheten, schemaförändringar, inställda lektioner och övergripande information som rör just ditt barn.

För att vi ska kunna kontakta dig behöver vi ha tillgång till aktuell mejladress och telefonnummer.

Uppdatera dina kontaktuppgifter och annat som rör ditt barns kurser eller de kurser de står i kö till kan du göra genom att logga in på Kulturskolans webbaserade SpeedAdmin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ditt användarnamn är ditt födelsedatum (ÅÅÅÅMMDD). Har du glömt ditt lösenord kan du klicka på Glömt lösenord? Lösenordet kan du sedan ändra när du loggat in. Det går också bra att logga in med bank-id.

Personuppgifter i anmälan kommer att registreras i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR. Personuppgifter kommer att behandlas på ett korrekt sätt.

Kontakta Kulturskolan i Mark

Telefon: 0320-21 72 63

Mejladress: kulturskolan@mark.se

Uppdaterad:

Informationsägare: Kultur- och fritidsförvaltningen