Feriearbete 2024

Bild på ung kvinna som sitter utomhus på en parkbänk och tittar åt höger, med hörlurar på huvudet.

Foto: Bild på ung kvinna på parkbänk.

Senast uppdaterad den 20 mars 2024

Du kan ansöka till feriearbete mellan 14 februari till 1 mars 2024. Länk till ansökan kommer finnas här.
Feriearbete är i år för dig född 2006 och 2007, folkbokförd i Marks kommun, och som inte tidigare haft feriearbete i Marks kommun.
Ett feriearbete ger dig inblick i arbetslivet, erfarenheter, referenser och en chans att tjäna pengar.

Marks kommun erbjuder feriearbete i perioder under veckorna 25–33. Du får möjlighet att arbeta tre veckor, sex timmar per dag, med en sammanlagd arbetstid på 90 timmar. Du måste kunna arbeta självständigt en sextimmars arbetsdag. Om du av någon anledning inte har möjlighet till det, kan du i ansökan ange att du vill att vi kontaktar dig. Vi har möjlighet att erbjuda dig med särskilda behov extra handledning avseende information och kommunikation.

Vi har inte möjlighet att ha en enskild person som stöd i arbetet för feriearbetaren utöver de handledare som finns på arbetsplatsen.

För att vi ska kunna erbjuda dig ett feriearbete, har du som söker ansvar att göra en komplett ansökan. Du har också ansvar för att söka information om vad det innebär att feriearbeta. Var noga med att uppge fullständig adress, mejladress och mobilnummer i din ansökan. Om du byter kontaktuppgifter måste du meddela oss på mejladress ferie@mark.se.

____________________________________________________________________

Viktiga datum

Anmälan är öppen mellan 14 februari till 1 mars. 
Länk till anmälan av feriearbete

Det är viktigt att du läser informationen här på sidan innan du gör ansökan.

Läs även på sidan Frågor och svar.
Länk till mer information på sidan "Frågor och svar".

______________________________________________________________________________

Prova eget företagande som feriejobb - sök ferieentreprenör i Mark

Arbetsmarknadscenter samverkar lokalt med Nyföretagarcentrum i Mark, för att erbjuda ungdomar som söker feriejobb i kommunen att prova på eget sommarföretagande. Har du en idé om eget företagande är ferientreprenör i Mark ett bra sätt att lära dig mer om företagande!

Genom samarbetet bidrar vi gemensamt till våra båda mål – Bästa barnkommun och Bästa Företagarkommun! 

Hjälp till att utveckla Mark för unga

Precis som föregående år kommer vi erbjuda arbetsområdet Ung kommunutvecklare. Det är för dig som är särskilt intresserad av utvecklings- och samhällsfrågor. Här bidrar du med förslag, idéer och synpunkter och undersöker ungas perspektiv i aktuella frågor. Det kan röra sig om att ta reda på hur kommunen bäst når ut till unga, att hitta sätt för att fler unga ska besöka en verksamhet eller att fråga unga vad de vill att kommunen ska satsa på inom ett visst område som är viktigt för unga. Som ung kommunutvecklare får du använda dina kunskaper och erfarenheter för att det kommunen gör ska bli bäst för unga. Du är främst på kontoret och genomför utvecklingsarbetet tillsammans med din feriekollega, men praktiska moment ingår också.

Feriearbete inom olika områden

Marks kommun kan erbjuda feriearbete inom dessa arbetsområden; i din ansökan ska du välja ut tre områden med ett första-, andra-, och tredjehands alternativ.

  • Äldre- och funktionshinderomsorg
  • Barn och utbildning (förskola, skola/fritids)
  • Uppleva och göra (bibliotek, museum, friluftsliv, t ex aktivitetsvärd för unga)
  • Bo, bygga och miljö (återvinning, miljöarbete t ex grönytearbete)
  • Administration och IT service
  • Kost och lokalvård
  • Ferieentreprenör

Varmt välkommen med din ansökan!

Utdrag ur belastningsregistret

Du som får en plats inom arbetsområdena där barn befinner sig, exempelvis förskola, skola, LSS och Öppen ungdomsverksamhet (bad och aktivitetsvärd) måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret. Sök utdraget i god tid, det tar cirka två veckor innan du får svar. Du måste lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja arbeta. Utdraget beställs på polisen.se.

Arbetsplatsen är din arbetsgivare och anställningen innebär att du följer arbetsplatsens tider, scheman och regler. Du kan inte byta arbetsplats, tidsperiod eller vara ledig.                                                    

Publicerad av: Marks kommun