Starta och driva företag

Det ska vara lätt att vara företagare i Marks kommun. Här hittar du hjälp om du vill starta, utveckla eller etablera företag.

 • Har du frågor eller vill diskutera något som rör näringslivet i Mark, är du varmt välkommen att kontakta oss på näringslivsenheten.

 • Mark är en framstående entreprenörskommun som är strategiskt belägen mitt i en av Sveriges mest expansiva arbetsmarknadsregioner.

 • För dig som vill starta eget företag eller nyligen har tagit det steget, finns det organisationer och aktörer som kan stödja dig.

 • Om du funderar på att starta ett nytt företag finns det många organisationer som kan hjälpa till med rådgivning, finansiering och liknande.

 • För att skapa ett positivt företagsklimat i Marks kommun krävs bred samverkan mellan olika aktörer.

 • Ett arbetssätt som syftar till att genom samverkan förebygga brottslighet och öka tryggheten i offentlig miljö.

 • Ett gott företagsklimat tjänar vi alla på – är vi en attraktiv kommun lockar vi fler företag som är intresserade av att etablera sig i Mark. Det skapar i sin tur arbetstillfällen, mer affärer företag emellan, mer handel och mer skatteintäkter till följd av inflyttade familjer.

 • Här finns information omvad som gäller för att bli privata utförare av kommunala tjänster.

Jobb och företagande

Aktuella projekt

Här kan du ta del av det som planeras och byggs runt om i kommunen. Här kan du filtrera på ort, status och kategori för att hitta det projekt du söker.

En kvinna står i en blombutik och arbetar med händerna

Jobb och företagande

Inköp och upphandling

Kommunen köper årligen varor, tjänster och entre­prenader för stora belopp. För att bli leverantör till kommun måste du delta i någon av våra offentliga upphandlingar.

En tom lagerlokal.

Jobb och företagande

Lediga lokaler

Funderar du på att investera i eller etablera dig i Marks kommun? Här finns information om tillgängliga lokaler inom kommunen.

Nyheter

 1. Fortsatt fokus på bra företagsklimat

  Svenskt Näringslivs enkätundersökning för 2024 är nu släppt och kommunen förbättrar sitt resultat inom flera områden som exempelvis inom service och bemötande och information till företagen.

Fler nyheter

Aktuellt för företag

Inga evenemang är planerade

Fler kalenderhändelser