Skolmat

Senast uppdaterad den 25 juni 2018

Våra kök tillagar och serverar drygt 6 000 luncher varje dag till kommunens förskolor och skolor. Vi vill ge förutsättningar för att alla barn ska vara friska och se ett värde i måltiden. Maten lagas efter Livsmedelsverkets rekommendationer med matgästens behov i fokus.

En dag i veckan serverar vi "Veckans klassiker" och en rätt i veckan är extra klimatsmart. Den klimatsmarta maträtten belastar miljön i mindre utsträckning. Maträtten innehåller större andel vegetabilier än annars. Exempel på dessa rätter förutom våra vegetariska soppor är texmexsoppa, indisk soppa, vegetarisk lasagne och grönsaksbiffar som serveras med klyftpotatis och kall sås.

Under terminen lyfter vi fram en rätt som vi kallar för "Elevens val". Det är en maträtt som efterfrågas av många elever vid matråden.

Nya rätter på menyn under våren är lasagne med kyckling, Pasta Alfredo, kycklingklubba med potatisgratäng och fish and chips.

Alla som hanterar livsmedel inom måltidsservice har genomgått utbildning i livsmedelshygien för att säkerställa hög kvalitet. Måltidsservice är uppdelad i sex enheter som leds av enhetscheferna. Under kontakter till höger hittar du uppgifter till sektorchef, verksamhetsutvecklare och legitimerad dietist.

Vi vill att måltiden ska vara något man ser fram emot under dagen.

Föräldrar får äta skollunch

Är du förälder och har ditt barn i en skola i Mark? Då är du välkommen att äta lunch tillsammans med ditt barn i någon av våra skolrestauranger. Ta chansen att testa vår mat. Vi bjuder alla er föräldrar på en (1) lunch per läsår.

Vad serveras i skolan? 

Vet du om att du kan se din skolas matsedel i både mobilen och på webben? I appen Skolmaten finns en aktuell meny för just din skola. Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner för både Iphone och Android.

Du kan också gå in på http://meny.dinskolmat.se/ och välja Marks kommun och din egen skola.

Publicerad av: Marks kommun