Vill du hjälpa till som frivillig?

Senast uppdaterad den 30 mars 2022

Vill du göra något för andra och för dig själv? Du som känner att du har tid och vill göra en insats är varmt välkommen att höra av dig till hos på frivilligverksamheten. Frivilligverksamheten har sitt uppdrag inom äldreomsorgen.

Varför vara frivillig?

Frivilliga insatser för äldre utförda av äldre erbjuder fördelar för både givare och mottagare. Pigga och aktiv äldre får en stimulerande och meningsfull sysselsättning samtidigt som de erbjuder aktivering och social samvaro till äldre som riskerar passivisering och ensamhet. Forskning visar att de som utför frivilligt arbete har en högre självskattad hälsa. De som arbetar frivilligt har också har mindre värk i nacke, rygg och axlar, sover bättre, är piggare, känner sig mindre ensamma och har mindre besvär med oro och ångest .

Vi söker frivilliga i alla åldrar!

Vill du ha ett utvecklande uppdrag? Få utlopp för talanger som inte ryms i ditt dagliga jobb/liv? Skaffa nya vänner, odla dina intressen, dra nytta av din kunskap och erfarenhet eller få ny kunskap och erfarenhet?  Kanske stärka ditt CV? Och samtidigt hjälpa andra och bidra till andra människors glädje?

Som frivillig erbjuds du  vara med på utvecklingsdagar och olika uppmuntransaktiviteter. Du är försäkrad men får ingen ersättning.

Välkommen som frivillig inom äldreomsorgen i Marks kommun! 

Kontakta frivilligsamordnare på telefon 0320 21 78 28.

Mejladress: frivilligverksamheten@mark.se

 

 

 

 

 

Publicerad av: Marks kommun