Sidans innehåll

Fakta om näringslivet

Marks kommun är en framstående entreprenörskommun som är strategiskt belägen mitt i en av Sveriges mest expansiva arbetsmarknadsregioner, vilket ger unika möjligheter för tillväxt. Här finns cirka 4 500 företag inom olika sektorer som tillverkningsindustrin, jordbruk, skogsbruk, besöksnäring, byggindustri, energi, handel och vård- och omsorg.

Det textila arvet

Det rika textila arvet är en stolthet för Marks kommun, där en släkt under 1700-1800-talen etablerade ett imponerande textilimperium med en unik affärsidé. Denna historia har påverkat utvecklingen av sfäriska kullager och satt avtryck i företag som SKF och Volvo.

Entreprenörsandan är stark i Mark, där företagen aktivt engagerar sig i kommunens utveckling. Marks kommun, med sin vackra och varierade natur, kombinerat med det textila arvet, utmärker sig särskilt inom besöksnäringen.

Tillsammans med lokalt näringsliv fortsätter vi att skapa och utveckla berättelsen om Mark som en stark entreprenörskommun.

Företagsregister

Genom företagsregistret kan du enkelt söka och få fram information om företag och organisationer i Marks kommun. Registret innehåller uppgifter om företagsnamn, adress, telefonnummer och bransch, vilket underlättar för att hitta potentiella samarbetspartners, leverantörer, kunder eller arbetsgivare.

All information i registret hämtas från UC AB, ett av Sveriges ledande företag inom affärs- och kreditupplysning. Registret uppdateras månadsvis för att säkerställa så aktuell information som möjligt. På Företagsregistrets webbplats kan du ta del av företagsregistret.

Företagsregistrets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta näringslivskontoret

Uppdaterad:

Informationsägare: Samhällsbyggnadsförvaltningen