Sidans innehåll

Hundrastgård

I Marks kommun har vi en hundrastgård där din hund kan springa fritt på ett tryggt sätt. Tiks Pacs miljöstationer finns på flera ställen i kommunen där du kan ta en skräppåse för att plocka upp efter din hund.

Hundrastgård

Hundrastgården ligger på Assberg vid Nilsagårdsgatan 16. Det finns en mindre parkeringsplats där du kan ställa bilen. Närmaste busshållplats ligger ca 100 m bort.

På hundrastgården kan din hund springa fritt, leka och nosa runt. Inhägnaden är 1 880 kvadratmeter stor. Det är gräs som underlag och det finns två bänkar för husse och matte att sitta på. Vi klipper gräset regelbundet under säsongen. Under vintern sker ingen snöskottning.

Tillsammans skapar vi trivsel på hundrastgården

Hundrastgården ska vara en bra och trygg plats för alla. Trivsel och funktion i hundrastgården handlar om samverkan och hänsyn. Ingen har ensamrätt och flera hundar ska kunna vistas där samtidigt. Vet du med dig att din hund har svårt att umgås med andra hundar bör du vara extra lyhörd när andra hundar och deras ägare kommer till hundrastgården.

Ordningsregler för Hundrastgård

  • Din hund får inte vara på hundrastgården om den löper, är sjuk eller aggressiv.
  • Du släpper din hund fri på eget ansvar.
  • Fråga om det är okej att du släpper in din hund om det finns andra hundar i rastgården när du kommer.
  • Var rädd om rastgården och låt inte hunden gräva gropar.
  • Plocka upp efter din hund och släng skräpet i papperskorgen eller ta med hem.
  • Tänk på att hundskall kan vara störande.

Trivselregler för hundägare

Det finns ett antal regler att ta hänsyn till när du är ute med din hund i naturen eller på allmän plats. Dessa hittar du i den lokala ordningsstadgan eller i olika lagar. De lokala ordningsföreskrifterna fastlägger i § 16-17 hundägarens ansvar och skyldighet. Tänk på att när du är ute i naturen under perioden 1 mars till 20 augusti med din hund ska den vara kopplad. Djuren i naturen får sina ungar under denna period.

Tillsammans håller vi Mark rent

Tiks Pacs miljöstationer finns på flera ställen i kommunen där du kan ta en skräppåse för att plocka upp efter din hund.

Läs mer om Tiks Pacs miljöstationer

Kontakta teknik- och serviceförvaltningen

Telefon går via kontaktcenter

Telefon: 0320-21 70 00

Mejladress: tsn@mark.se

Förvaltningschef: Marja-Leena Uitto Adolfsson

Besöksadress för bokade besök: Mor Kerstins väg 13, Kinna

Postadress: Marks kommun, 511 80 Kinna

Uppdaterad:

Informationsägare: Teknik- och serviceförvaltningen