Sidans innehåll

Tiks Pacs miljöstationer

Tiks Pacs miljöstationer finns på flera ställen i kommunen där du kan ta en skräppåse när du ska på picnic, till stranden, ut med hunden eller på en shoppingrunda.

Påsarna är till för att skräpet ska hamna i dem i stället för på gatan och i naturen. Hjälps vi åt att hålla Mark rent blir det fint och tryggt för oss alla. Påsarna i miljöstationerna är miljövänliga skräppåsar som är kostnadsfritt för dig att ta. Du hittar stationerna lite här och var i kommunen, till exempel promenadstråk, parker, badplatser och andra områden där många människor är i rörelse.

Tillsammans håller vi Mark rent

Tiks Pacs finansieras av företag som köper en reklamplats på stationerna och därmed visar sitt engagemang för sin lokala närmiljö (CSR, Corporate Social Responsibility). Konceptet är kostnadsfritt för kommunerna, som dock svarar för utplacering, skötsel och drift av stationerna. Numera har konceptet utökats till att även omfatta digitala miljöstationer.

Vilket bra samarbete – Företag finansierar, kommunen tar hand om stationerna och vi alla som som bor, arbetar och besöker vår fina plats på jorden plockar med oss skräpet till närmaste papperskorg.

Kontakta teknik- och serviceförvaltningen

Telefon går via kontaktcenter

Telefon: 0320-21 70 00

Mejladress: tsn@mark.se

Förvaltningschef: Marja-Leena Uitto Adolfsson

Besöksadress för bokade besök: Mor Kerstins väg 13, Kinna

Postadress: Marks kommun, 511 80 Kinna

Uppdaterad:

Informationsägare: Teknik- och serviceförvaltningen