Sidans innehåll

Simskola

Här finns information om våra simskolor och simskolegrupper.

Anmälan till sommarsimskola

Anmälan för sommarsimskolan i sjöar och våra utomhusbassänger startade måndagen den 6 maj klockan 09.00.

Kungaberg och Backagårdsbadet vecka: 25–26 (9 tillfällen)

16.00 – Baddaren
16.30 – Sköldpaddan
17.00 – Bläckfisk
17.30 – Fisk
17.30 – Märkestagning

Navåsen v. 27–28 Mos strand v. 29–30 och Hedgärdesjön v. 31–32
(10 tillfällen)

10.00 – Baddaren
10.30 – Sköldpaddan
11.00 – Bläckfisk
11.30 – Fisk
11.30 – Märkestagning

Lilla Hornsjön v. 27–28, Öxasjön v. 29–30 och Lilla Hålsjön v. 31–32 (10 tillfällen)

14.00 – Baddaren
14.30 – Sköldpaddan
15.00 – Bläckfisk
15.30 – Fisk
15.30 – Märkestagning

Anmälan görs via mejl till simskola@mark.se
Ange barnets namn, födelseår, vilken grupp och vilken sjö/bassäng samt kontaktuppgifter till förälder.

Pris

Veckorna 25–26

315 kronor

Veckorna 27–32

350 kronor

Tänk på att det mycket viktigt att anmälan sker till rätt grupp. Om anmälan sker till fel grupp och om det då inte finns någon plats i en grupp med rätt kunskapsnivå, går det inte att fortsätta med hänsyn till gruppens kunskapsnivå. Missar du eller ditt barn de två första tillfällena försvinner platsen i simskolan. Läs igenom kunskapsnivåerna nedan för de olika grupperna för att veta vilken grupp du ska anmäla dig eller ditt barn till.

Grupper med olika kunskapsnivåer

Baddaren - har liten eller ingen vattenvana och har inte gått i simskola tidigare. Målet är "Baddaren blå" (doppa, bubbla, glida), att få mer vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt bentag.
Sköldpaddan - har god vattenvana och har gått i simskola tidigare. Målet är att få utökad vattenvana och att lära sig tekniskt riktiga arm- och bentag i bröst- och ryggsim samt lära sig att simma 5 meter bröstsim.
Bläckfisken - kan simma 5–10 meter bröst- eller ryggsim på ett tekniskt rätt sätt, har god vattenvana och vågar vara i den stora bassängen. Målet är att utöka simkunnigheten och vattenvanan, att kunna simma längre och bättre samt att även lära sig att dyka.
Fisken - kan simma minst 25 meter bröstsim på ett tekniskt rätt sätt, har god vattenvana och vågar vara i den stora bassängen. Målet är "Järnmärket" och att utöka simkunnigheten och vattenvanan ytterligare, samt att förbättra konditionen och finslipa simtekniken.
Vuxensim - inga förkunskaper krävs. Här lär du dig vattenvana och simteknik, både bröst- och ryggsim. Målet är att få bra kunskap i vatten. Endast för personer som är 16 år eller äldre.

Kaskelotten för barn och ungdomar 8–14 år - simträning för barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar, två dagar i veckan - totalt sex tillfällen. Det kan till exempel vara en kognitiv funktionsnedsättning eller en neuropsykiatrisk diagnos. Barnet behöver inte ha en uttalad diagnos för att vara välkommen till oss. Vi vänder oss till de som har ett behov av hög lärartäthet, mindre grupper eller ett behov av ett något långsammare tempo.

Vid vilken ålder kan barn börja i simskola?
Från det året barnet fyller 6 år.

Finns det syskongrupper?
Nej, det har vi inte.

Kontakta simskolan på Kaskad

Mejladress: Simskola@mark.se

Uppdaterad:

Informationsägare: Kultur- och fritidsförvaltningen