Sidans innehåll

10 anledningar att jobba hos oss

Det finns förmodligen ännu fler anledningar till varför du borde jobba hos oss, men här har vi listat 10 goda skäl.

Det spelar ingen roll vad du jobbar med hos oss, det du gör kommer bidra till att livet för tusentals människor som bor och verkar i Marks kommun blir lite enklare. Du kommer göra skillnad – på riktigt.

Att kollegor är avgörande för att jobbet ska kännas roligt håller du säkert med om. Hos oss får du drygt 3 500 kollegor fördelat över sex olika förvaltningar. Du kommer såklart inte träffa alla dagligen eftersom de är utspridda runt om i kommunen. Men det kommer aldrig bli någon brist på kollegor att lära känna, inspireras av och lära dig mer av. För att skapa en gemenskap och en vi-känsla strävar vi efter att jobba aktivt med en arbetsplatskultur. Vi jobbar mot samma mål, och vi gör det tillsammans.

Att du mår bra är viktigt för oss. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 2 500 kronor varje år. Du kan använda pengarna till bland annat gymkort, massage eller kanske fotvård? Du väljer själv bland hundratals alternativ!

Vi vill ta vara på dig och ge dig möjligheten att utvecklas. Vi vill gärna se dig växa, både som person men också i din yrkesroll. Därför strävar vi efter att ge dig olika möjligheter att utvecklas och lära dig mer. Du kan till exempel få karriär- och studierådgivning med kartläggningssamtal, rådgivning och vägledning. Ett annat exempel är "Ledarakademin" där du kan förbereda dig inför ett chefsuppdrag. Det finns också möjlighet till bidrag vid studier.

För oss är det viktigt att du gillar ditt jobb – och din fritid. Därför vill vi ge dig förutsättningarna att kunna balansera ditt arbetsliv och privatliv på bästa sätt. Ett sätt att nå dit är hybridarbete. Hybridarbete innebär att du har din huvudsakliga arbetsplats i kommunens ordinarie lokaler, men kan arbeta från andra platser, exempelvis hemma, när verksamheten och arbetsuppgifterna tillåter. Kan du inte utföra ditt arbete från någon annan plats, så kan du balansera livet med flexibel arbetstid istället – så länge det funkar för din verksamhet.

Att få ett helt samhälle att fungera är inte alltid helt lätt och man blir heller aldrig klar. Det finns alltid något som kan utvecklas och bli bättre. Att jobba hos oss innebär att du kommer stå inför förbättringsmöjligheter, utvecklingspotential och utmaningar – och det är faktiskt en av anledningarna till att jobbet blir så roligt! Det finns statistik som visar att just detta, och stimulansen det bidrar till, är en viktig ingrediens för trivsel på jobbet.

Som tillsvidareanställd kan du välja att växla ditt semesterdagstillägg mot fler semesterdagar istället.

Marks kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Vi är en stor organisation med trygga anställningsvillkor. Vi har en stark framtidstro och vi växer så det knakar. Det gör oss till en trygg arbetsplats.

Vi vill förenkla så mycket vi kan för dig. Även hur du tar dig till och från jobbet. Därför kan du hyra en cykel till förmånligt pris samt få ett busskort från Västtrafik till rabatterat pris. Kör du bil finns det gott om parkeringsplatser.

Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Men det är inte bara det som gör oss nära. Är man en medelstor kommun som vi är så kommer man även nära varandra. Som markbor och kommunanställda. Dessutom har vi nära naturen med våra djupa skogar och böljande landskap, men också till städernas utbud av flygplatser och världen, högskolor och kunskap. Vår vision är att vara en nära kommun med människan i fokus. Nära till natur, vår omvärld, varandra och framtiden.

Uppdaterad:

Informationsägare: Kommunstyrelsens förvaltning