Sidans innehåll

Val av skola - skolval

Alla barn som är folkbokförda i Marks kommun är garanterade en plats i någon av våra kommunala grundskolor. Du kan ansöka om skolplats i en kommunal skola i Marks kommun i samband med att du flyttar till kommunen. Du kan också ansöka om att få byta skola inom kommunen.

Byta och välja skola

Om du vill ansöka om skolplats i någon av de kommunala grundskolorna eller om du vill byta skola inom kommunen ska du vända dig direkt till den skola där du vill att ditt barn ska gå. Ansökningsblankett finns här nedan för utskrift, den postas sedan till den aktuella skolan. Tänk på att om ditt barn har två vårdnadshavare så måste båda skriva under ansökan för att den ska gälla. Det är rektorn på den nya skolan som bedömer om det finns plats eller inte. Grundregeln är att alla elever ska få en plats i den skola som vårdnadshavare har som förstahandsval, i mån av plats. Om fler elever söker till skolan än det finns platser, erbjuds plats utifrån kommunens regler för skolplacering.

Här finns ansökningsblanketten för byte av skola eller inskrivning för nyinflyttad. Pdf, 96.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Skolval

E-tjänsten för skolval till förskoleklass och årskurs 7 inför hösten 2024 är nu stängd. Ansökan om skola under innevarande läsår görs direkt till den skola där du vill att ditt barn ska gå. Kontaktuppgifter till våra kommunala skolor hittar du på mark.se.

Skolskjuts

Ansökan om skolskjuts görs separat. Det finns särskilda regler kring skolskjuts i skollagen och genom regler som antagits av barn- och utbildningsnämnden. Om du har skolskjuts idag och vill byta skola, tänk på att din skolbytesansökan kan påverka rätten till skolskjuts. Här kan du läsa mer om skolskjuts.

Kontakta barn- och utbildningsförvaltningen

Telefon går via kontaktcenter

Telefon: 0320-21 70 00

Mejladress: bun@mark.se

Förvaltningschef: Rachel Törnell

Besöksadress: Boråsvägen 40, Kinna

Postadress: Marks kommun, 511 80 Kinna

Uppdaterad:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen