Sidans innehåll

Två vuxna studenter tittar på en datorskärm.

För dig som studerar

Här har vi samlat praktisk information och länkar som du kan ha nytta av när du studerar på Vuxenutbildningen i Mark.

Schema

Ditt schema kan du se från och med cirka två veckor före kursstart när du är inloggad i Itslearning eller via appen Skola24. Observera att det kan ske ändringar och eftersom första lektionen är obligatorisk är det viktigt att du kollar schemat en extra gång strax innan starten.

Se schemat på din dator

Du ser ditt schema när du är inloggad i Itslearning (se nedan). Du kan också logga in direkt i Skola24 på din dator. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under "Ange ID" skriver du in de tre första bokstäverna i ditt förnamn och efternamn, med inledande versaler, till exempel: Sara Andersson = SarAnd

Ser du inget schema?

Prova att under "Vecka" välja det veckonummer då kursen startar. Observera att du kan se ditt schema först cirka två veckor före kursstart. Om det ändå inte fungerar, kontakta vår administration genom att mejla till vuxenutbildning@mark.se.

Skolplattformen Itslearning

På den digitala skolplattformen Itslearning hittar du ditt schema, håller kontakt med dina lärare och tar del av viktig information från skolledningen.

Användarnamn till Itslearning skickas ut via e-post cirka två veckor före kursstart. Lösenord skapar eller ändrar du själv via en länk i mejlet. Om du behöver hjälp kan du kontakta vår administration genom att mejla till vuxenutbildning@mark.se

Logga in på Itslearning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En lista över böcker och litteratur som används i våra kurser läggs ut på webben i samband med att antagningsbeskeden skickas ut. Ytterligare information får du av läraren vid första lektionen som är obligatorisk.

Här hittar du en lista över aktuell kurslitteratur Pdf, 117.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Om du på grund av sjukdom eller av annan orsak inte kan delta i utbildningen, ska du snarast anmäla det via mejl eller telefon till undervisande lärare. Tänk på att du kan behöva anmäla till Försäkringskassan och CSN om du är sjuk under en längre period.

Försäkringskassan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CSN – Centrala Studiestödsnämnden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolbiblioteket i Kunskapens hus finns för elever och personal på Vuxenutbildningen i Mark och Marks Gymnasieskola. Här hittar du information om öppettider, hur du lånar och var du hittar information. Här finns också bland annat länkar till e-böcker och lättläst litteratur.

Lär mer på skolbibliotekets webbsida.

bibblan

Du som studerar hos oss, eller du som studerar på distans vid högskola eller universitet och bor i Mark, kan få hjälp och stöttning med dina studier. Vi erbjuder teknisk support, samtalsstöd, vägledning, studieteknik, studieverkstäder, läs- och skrivstöd och uppsatsskrivande.

Här hittar du alla typer av stöd som Lärcentrum erbjuder.

Studietakt och poäng

Heltidsstudier innebär att du studerar 20 poäng per vecka. Halvtidsstudier innebär att du studerar 10 poäng per vecka. Heltidsstudier motsvarar ett heltidsarbete och därför förväntas du avsätta minst 40 timmar i veckan på dina studier. Detta behövs för att du ska klara av att nå kunskapskraven i de kurser som du kommer att studera.

Studieavbrott

Om du har påbörjat en kurs eller en delkurs och därefter uteblivit från den under mer än tre veckor i följd, utan att detta har berott på sjukdom eller beviljad ledighet, anses du ha avbrutit kursen eller delkursen (enligt Förordning (2011:1108) om vuxenutbildning). Om dina studier har blivit avbrutna kommer du att få ett beslut via e-post. Om du vill överklaga detta beslut kontaktar du din lärare i första hand, som hjälper dig att studieaktiveras igen.

Betygsdokument

Betygsdokument utfärdas på begäran genom att kontakta vår administration via mejl till vuxenutbildning@mark.se.

Mer information om betyg hittar du på sidan Studie- och yrkesvägledning.

Elevskåp

Elevskåp får du låna via vaktmästare. Information om detta lämnas första veckan av terminen.

Uppsamlingsprov

Om du varit sjuk eller har missat prov av annan godtagbar orsak kommer det att finnas möjlighet att göra uppsamlingsprov efter ordinarie provtillfälle. Möjlighet för detta ges under ett par heldagar under terminen efter överenskommelse med den ansvarige läraren. Datum meddelas separat.

Lunch

Lunch kan köpas direkt i restaurangen och du betalar med Swish. Café finns i norra delen av Kunskapens Hus. Kylskåp och mikrovågsugnar finns i satellitens auditorium, längst ner i B-korridoren.

Rökning

Enligt tobakslagen är rökning förbjuden i lokaler avsedda för skolverksamhet och på skolgårdar. Kunskapens Hus och området utanför skolan är därför en rökfri zon, vilket vi ber dig respektera. Kartor vid entréerna visar vad som anses vara skolans område.

Kontakt

Administration
Telefon: 0320-21 73 76
Mejladress: vuxenutbildning@mark.se

Studie- och yrkesvägledning
Telefontid tisdagar kl. 09.00–15.00
Telefon: 0320-21 76 65
Mejladress: vagledningscentrum@mark.se

Fler kontaktuppgifter till Vuxenutbildningen i Mark hittar du här.

Uppdaterad:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen