Sidans innehåll

Begravningsplats för husdjur

I Marks kommun har vi en begravningsplats där du som bor i kommunen har möjlighet att begrava ditt husdjur.

Begravningsplatsen för husdjur ligger i Kinna i ett grönområde intill Kinnaborgshem utmed gång- och cykelvägen som leder till Risäng. Här kan du begrava ditt husdjur eller sprida askan i minneslunden.

Gravplats och minnesmärke

Du betalar 1 000 kronor för en gravplats. Lediga gravplatser är 100 gånger 100 centimeter stora. De märks ut med ett nummer på en liten skylt och du gräver själv graven. Gräv minst 70 centimeter djup för att undvika att rävar eller grävlingar gräver upp det döda djuret. Tänk på att inte lämna material som inte bryts ner av naturen. Plastpåsar och liknande ska du inte gräva ner.

Minnesmärke

Om du vill får du placera ett eget minnesmärke vid gravplatsen. Det kan vara en minnessten eller liknande av sten eller betong. Det största tillåtna måttet för minnesmärket är 30 centimeter i bredd och 40 centimeter i höjd. Tänk på att minnesmärket ska harmonisera med övriga gravplatser.

Tillsammans tar vi hand om skötsel

Vi sköter grusgångar och gräsklippning – du sköter gravplatsen. Tillsammans håller vi begravningsplatsen fint för oss alla som vill besöka den.

Sprida aska på minnesplats

Att sprida aska på minnesplatsen är kostnadsfritt. På den öppna platsen får du sprida askan från det avlidna husdjuret. Däremot är det inte tillåtet att gräva eller markera ut en egen plats. Minnesplatsen är gemensam för alla.

Ansök om gravplats eller spridning av aska

För att begrava ditt husdjur eller sprida aska på begravningsplatsen behöver du ansöka om tillstånd. Det gör du genom att kontakta Marks kommuns kontaktcenter.

Vad kostar det?

Gravplatsavgift på kommunal begravningsplats för sällskapsdjur är 1 000 kronor för en tio-årsperiod. Moms utgår ej.

Kontakta kontaktcenter

Telefontider:

Måndag–fredag klockan 8.00–16.00

Öppettider för besök

Måndag–fredag klockan 7.30–16.00
Besöksadress: Kommunhuset, Boråsvägen 40 Kinna

Telefon: 0320-21 70 00

Mejladress: kontaktcenter@mark.se

Uppdaterad:

Informationsägare: Teknik- och serviceförvaltningen