Sidans innehåll

Socialtjänstens stöd vid missbruk och beroende

Om du har missbruk eller beroende av alkohol, droger eller spel om pengar kan vi hjälpa dig. Vänd dig till oss om du vill ansöka om stöd och behandling för ditt missbruk för att förändra din livssituation. Tillsammans med dig anpassar vi våra insatser så att det passar dig och dina individuella behov, din delaktighet är viktig för att nå förändring. Kontakta Vuxenenheten för att få råd och stöd kring din problematik.

Vuxenenheten

Det är till socialtjänstens vuxenenhet du vänder dig till om du själv eller någon du är orolig för behöver stöd vid missbruk eller beroende. Socialsekreterarna på vuxenenheten kan du nå via telefon alla vardagar under kontorstid hela dagen. Om du inte får svar direkt så återkommer vi till dig så fort vi kan. Du hittar kontaktuppgifter till Vuxenenheten längst ner på sidan.

Alla som arbetar inom socialtjänsten har tystnadsplikt.

Välkommen med dina frågor till oss!

Att anmäla när någon far illa

Till vuxenenheten kan man vända sig om man behöver göra en anmälan när någon vuxen far illa, på grund av psykisk ohälsa och missbruk. Du kan kontakta oss via telefon eller mejl och berätta om vem du är bekymrad över och vad som är problemet.

I första hand motiverar vi personen som far illa att själv berätta om sin situation och ta ställning till vilken hjälp han/hon vill ha. I vissa fall då personen det berör inte själv tar ansvar för sin situation, och hans/hennes liv och utveckling är i fara kan vi besluta om att starta en utredning eller om ett omhändertagande.

Samverkan med Västra Götalandsregionen

Det finns en överenskommelsen om samverkan mellan Marks kommun och Västar Götalandsregionen för att bättre tillgodose behovet av
vård, stöd och behandling för personer med missbruks och beroende problematik
Här kan du läsa mer om överenskommelsen. Pdf, 1.5 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontakta vuxenenheten

Öppettider för tidbokning och rådgivning
Telefontid alla vardagar klockan 8.30–9.30 och 13.00–14.00

Besöksadress: Mor Kerstins väg 15, Kinna.

Telefon: 0320-21 80 85

Öppettider receptionen:
Måndag–torsdag klockan 8.00–12.00 och 13.00–16.00
Fredag klockan 8.00–12.00 och 13.00–15.00

Besöksadress: Mor Kerstins väg 15, Kinna.

Telefon: 0320–21 72 25

Akut kontakt
Om du är i en sådan situation att du inte kan vänta till kontorets ordinarie arbetstider, vardagar klockan 8.00–16.00, kan du ringa individ- och familjeomsorgen som tar emot akuta ärenden per telefon mellan klockan 16.00–17.00 på måndag–torsdag.

Telefon: 0320-21 72 25

Kontakta sociala jouren i Borås vid akuta ärenden utanför våra ordinarie öppettider.

Telefon: 112

Uppdaterad:

Informationsägare: Socialförvaltningen