Sidans innehåll

mg_ovan

Ansök till Marks Gymnasieskola

Välkommen till Marks Gymnasieskola! Här hittar du information om hur ansökan till våra olika utbildningar går till och annat som du kan behöva ha koll på när du ska börja studera hos oss.

Nationella program och programinriktat val

När du söker till våra nationella gymnasieprogram och till programinriktat val på introduktionsprogrammet, gör du det via Antagningsenheten Sjuhärad (länk i blå rutan nedan). De sköter antagningen till alla kommunala gymnasieskolor och friskolor i hela Sjuhärad.

Gör din gymnasieansökan här!

Ansökningsperiod: 10 januari–1 februari kl. 16.00
Om- och nyvalsperiod: 15 april–15 maj kl. 16.00

Gör din ansökan genom att logga in via Antagningsenheten Sjuhärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Idrottsgymnasiet

Om du vill söka till någon av våra idrottsutbildningar gör du också det via Antagningsenheten, men du behöver även göra en separat ansökan. För att bli antagen till idrottsgymnasiet måste du också bli antagen till det nationella program du söker.

Läs mer om hur du söker till våra olika idrottsutbildningar här.

Modersmålsundervisning

Du söker till modersmål när du börjar gymnasiet med hjälp av att fylla i en blankett som du kan ladda ner här eller hämta i receptionen. Mer information om modersmål kommer att finnas tillgänglig på skolplattformen Itslearning.

Anmäl dig till modersmålsundervisning på gymnasiet med denna blankett. Pdf, 136.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Mer information om modersmålsundervisning hittar du här.

Skolkort för buss och tåg

Som elev på Marks Gymnasieskola har du rätt till ett skolkort om det är längre än sex kilometer mellan hemmet (där du är folkbokförd) och skolan. Du som ska börja årskurs ett på gymnasiet kan ansöka om skolkort efter att du fått ditt slutliga antagningsbesked i juli. Du som ska börja årskurs två eller tre kan göra din ansökan från den 1 maj. Gör ansökan senast 31 juli för att vara säker på att få ditt skolkort under första skolveckan.

Du beställer ditt skolkort via länken nedan. Om du är berättigad till det kommer du sedan att få kortet första skolveckan på höstterminen. Om du har ett skolkort för föregående läsår kan du använda det från 10 augusti till 15 september.

Inackorderingstillägg

Behöver du bo på annan ort när du studerar? Om du på grund av lång eller besvärlig resväg från hemmet behöver bo på den ort där du går i skolan, kan du i stället för skolkort ansöka om så kallat inackorderingstillägg.

Här kan du läsa mer om inackorderingstillägg och hur du ansöker. Öppnas i nytt fönster.

Öppet hus och besöksdagar

Du är varmt välkommen att besöka oss när vi har öppet hus för att lära känna skolan och träffa lärare och elever som kan berätta hur det är på våra utbildningar. Du kan också skugga ett program för att se hur det är att gå här.

Här hittar du information om besöksmöjligheter på Marks Gymnasieskola.

Kontakt

Marks Gymnasieskola
Besöksadress: Kunskapens Hus, Varbergsvägen 6, Skene
Postadress: Marks kommun, 511 80 Kinna
Telefon: 0320-21 73 70
Mejladress: marksgymnasieskola@mark.se

Fler kontaktuppgifter till Marks Gymnasieskola hittar du här.

mg_logo

Uppdaterad:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen