Program och inriktningar på Marks Gymnasieskola

Vi har ett ovanligt brett utbud av utbildningar. Förutom fem högskoleförberedande program, har vi hela tio yrkesprogram med massor av inriktningar som du kan läsa som lärling. Vi har också introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola.

Att börja gymnasiet är spännande och stort och ger dig massor av möjligheter. Om du redan vet vad du vill jobba med i framtiden är kanske valet av program lätt, men du måste inte ha planen klar. Vilket program du än väljer kan du bli behörig för högre studier efter gymnasiet. Det viktigaste är att du väljer något du tycker är kul, då blir skoltiden både lättare och roligare. Fundera på vad som är viktigt för dig och prata gärna med personer som känner dig. Du kan också skugga ett program för en dag, kontaktinformation finns på respektive programsida nedan.

Kontaktuppgifter till våra studie- och yrkesvägledare hittar du här.

Här hittar du information om utbildningarna på Marks anpassade gymnasieskola.

16 träffar

 • Barn- och fritidsprogrammet

  Gillar du att att leda, stödja och motivera andra? Då passar detta yrkesprogram dig. Här får du lära dig varför vi människor känner, tänker och beter oss som vi gör.

 • Bygg- och anläggningsprogrammet

  Tänk dig en värld utan hus! Byggbranschen är en viktig del av vårt samhälle och består av många olika jobb och inriktningar. Dessutom händer det mycket inom den tekniska utvecklingen som förändrar hur vi arbetar – och därför behövs också många nya talanger.

 • Elever med dator och böcker.

  Ekonomiprogrammet

  Är du intresserad av att i framtiden jobba med ekonomi, marknadsföring, försäljning eller juridik? Då får du en god grund på ekonomiprogrammet. Här lär du dig hur ekonomi och juridik påverkar vår värld och vårt samhälle på många spännande sätt.

 • Tjej jobbar med elektronik.

  El- och energiprogrammet

  Vår värld är i ständig förändring och vi behöver energi för allt vi gör. Energisystemet är som ett stort pussel där allt hänger ihop och vi vill lära dig att se helheten. Är du intresserad av automationsteknik och elinstallationer så är det här en yrkesutbildning för dig.

 • Elever spelar i en musikal på en scen.

  Estetiska programmet

  Vill använda din kreativitet och utveckla ditt skapande under din gymnasietid och samtidigt bli behörig för att kunna studera vidare efteråt? Då är det här rätt program för dig!

 • Elev framför en lyxbil i en bilverkstad.

  Fordons- och transportprogrammet

  Drömmer du om att arbeta som personbilsmekaniker? Då är det här en yrkesutibildning för dig! Om du dessutom älskar att lösa tekniska problem och trivs med att interagera med kunder och ge utmärkt service – då har du kommit rätt.

 • Tjej visar kläder för kund i en butik.

  Försäljnings- och serviceprogrammet

  En blomstrande handel är lika med ett framgångsrikt samhälle. Handelssektorn är en ständigt växande marknad där köpare och säljare möts, oavsett om det är i fysiska butiker eller genom den digitala världen.

 • Frisörelev jobbar med kund i salong.

  Hantverksprogrammet – frisör

  Frisöryrket är ett hantverk där du kommer att känna dig både stolt och tacksam med varje kund som lämnar salongen gladare och snyggare än innan. Som frisör blir du aldrig fullärd – det dyker ständigt upp nya trender, tekniker och behandlingar. Det här är en utbildning för dig som är serviceinriktad och vill bli framtidens frisör. För dig som är social, kreativ och älskar mode – att följa trender hinner du inte, du skapar dem snarare!

 • Tjej och kille samarbetar i industriverkstad.

  Industritekniska programmet

  I den moderna industrin finns det massor av jobbmöjligheter för dig som är intresserad av teknik och praktiska lösningar. Med den här yrkesutbildningen får du en mix av teori och praktik. Du får lära dig använda samma moderna utrustning som du kommer att stöta på ute i arbetslivet för att hantera de tekniska system som behövs för tillverkning och utveckling inom industrin.