Sidans innehåll

marks_gymnasieskola_rainbow

Om Marks Gymnasieskola

Vi är möjligheternas gymnasieskola. Totalt går nästan 1000 elever hos oss, alla med olika erfarenheter, drömmar och mål. Vi tror att det gör oss till en bättre och roligare skola. Med en miljö av mångfald och öppenhet får du utvecklas i den riktning du vill. Dessutom har vi ett ovanligt brett programutbud. Förutom fem högskoleförberedande program, har vi tio yrkesprogram med massor av inriktningar som du kan läsa som lärling, samt introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola. Välkommen!

Allt du behöver – och lite till!

När du väljer att studera hos oss får du inte bara den bästa utbildningen. Du får också tillgång till vårt stora bibliotek med lugna studieplatser, café, samlingslokaler, elevhälsoteam, ungdomsutvecklare, trygghetsteam med mera. Vi har en fin elevrestaurang som serverar minst två olika lunchval per dag. Självklart en vegetarisk också. Du får tillgång till vår fantastiska idrottsanläggning med två stora hallar, gym, löpslingor, fotbollsplaner och simhall. Det är också enkelt att ta sig hit – busshållplats och tågstation ligger precis bredvid skolan.

Vi på Marks Gymnasieskola är bra på utbyten med andra länder, vilket gör att du får möjlighet att delta i internationella projekt både här hemma och utomlands. Bland annat är vi Amnesty's skola för mänskliga rättigheter och ambassadörskola för EU. Går du ett yrkesprogram kan du välja att ha din apl på en praktikplats i ett annat land.

Läs mer om vårt internationaliseringsarbete här!

En trygg skola

Det är viktigt för oss att du som elev ska känna trygghet och studiero. Alla elever har en mentor som stöttar och följer dig genom gymnasietiden och som du alltid kan vända dig till. Dessutom vistas alltid personal i Kunskapens gata som löper genon hela byggnaden. Skolan har också ett trygghetsteam som arbetar för att främja skolans trygghet och för att gynna goda kamratrelationer.

Du hittar mer information om trygghetsteamet och elevhälsa på Marks Gymnasieskola här.

Vi har tack och lov varit förskonade från allvarliga säkerhetshändelser på vår skola, men för att förhindra att obehöriga tar sig in är Kunskapens hus numera en låst arbetsplats och skola. Det innebär att ytterdörrarna och dörrarna in till varje del av skolan är låsta hela tiden. För att passera dörrarna behöver både elever och personal använda särskilda ID-kort.

Resa till och från skolan

Det är enkelt att ta sig till och från skolan med kollektivtrafik – busshållplats och tågstation ligger precis intill Kunskapens Hus.

Skolkort för buss och tåg

Som elev på Marks Gymnasieskola har du rätt till ett skolkort om det är längre än sex kilometer mellan hemmet (där du är folkbokförd) och skolan.

Läs mer om hur du ansöker om skolkort för gymnasiet på den här sidan.

Inackorderingstillägg

Om du har så pass lång eller besvärlig resväg från hemmet så att du behöver bo på den ort där du går i skolan, kan du i stället för skolkort ansöka om inackorderingstillägg.

Här kan du läsa mer om inackorderingstillägg och hur du ansöker. Öppnas i nytt fönster.

Hur är det att gå här?

Du är alltid välkommen att besöka oss! Vi har öppet hus en gång per termin. Du kan också skugga ett program, det vill säga vara med en dag och se hur det är att gå på Marks Gymnasieskola. Anmäl ditt intresse till det program du vill besöka.

Du hittar kontaktuppgifter för skuggning på respektive programsida.

Här hittar du information om öppet hus och besöksdagar.

Kolla gärna sidorna under "Studera på Marks Gymnasieskola", där kan du också få inblick i hur det är här på skolan.

För att förmedla känslan av hur det är att gå på Marks Gymnasieskola gör vi en egen tidning tillsammans med elever på estetiska programmet. Här skriver vi om vad som är aktuellt på skolan och delar med oss av intressanta reportage och tips.

Här kan du läsa MGZINE online, eller beställa ett exemplar.

Vår programkatalog innehåller inte bara information om vilka gymnasieprogram vi har på Marks Gymnasieskola, utan även intressanta reportage och artiklar om våra elever och vår skola.

Programkatalogen kan du läsa online eller beställa här.

Elevkåren

På Marks Gymnasieskola finns en elevkår, som är en självständig ideell förening som drivs av engagerade elever. De arrangerar aktiviteter och event som exempelvia studentbalen, Hunger Games och kick off.

Följ Marks Elevkår på Instagram för att hålla koll på vad som är på gång. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pressmeddelande, studentutspring på Marks Gymnasieskola 2024 Pdf, 129.7 kB, öppnas i nytt fönster.

För mer information, kontakta:
Sofhie Wenström, kommunikatör
Telefon: 0320-21 73 73
Mejladress: sofhie.wenstrom@mark.se

Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. Rektorerna leds i sin tur av en verksamhetschef.

Rektorernas kontaktuppgifter och ansvarsområden hittar du här.

Mer information om kommunens organisation finns på Marks kommuns webbplats.

Kontakt

Marks Gymnasieskola
Besöksadress: Kunskapens Hus, Varbergsvägen 6, Skene
Postadress: Marks kommun, 511 80 Kinna
Telefon: 0320-21 73 70
Mejladress: marksgymnasieskola@mark.se

Fler kontaktuppgifter till Marks Gymnasieskola hittar du här.

mg_logo

Uppdaterad:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen