Sidans innehåll

Mat på Marks Gymnasieskola

På Marks Gymnasieskola tycker vi att det är viktigt med bra och god mat. Vi serverar goda och nyttiga måltider varje dag!

Äter du näringsrik mat regelbundet så mår du bättre och kan prestera bättre i skolan samtidigt som du har mer energi på fritiden. För att hjälpa dig med detta satsar vi mycket på skolmaten hos oss.

Visste du att vår matsedel är näringsberäknad av vår dietist för att säkerställa att du får bra och hälsosam mat? Vi räknar också ut hur stor klimatpåverkan våra rätter har och vi lagar ofta mat med hög andel gröna proteiner.

Specialkost

Om du behöver specialkost av medicinska skäl, eller önskar vegetarisk eller etnisk kost, behöver du lämna in en anmälan och ett intyg om detta till köket.

Blanketter för anmälan av specialkost hittar du här.

Har du frågor om specialkost kan du kontakta skolköket eller vår kommundietist. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Skolcafét

I Kunskapens gata, som löper genom hela skolans byggnad, finns det populära skolcafét som drivs av entreprenören Malin Bovin. Hon vet precis vilket utbud som behövs för att elever och personal ska kunna fylla på sina energidepåer mellan lektionerna.

Cafét är öppet varje dag mellan klockan 08.00 och 16.00. Välkommen!

mg_cafe
mg_logo

Uppdaterad:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen