Almäng

Senast uppdaterad den 30 april 2018

Almäng ligger i centrala Fotskäl och består av 2 avdelningar. Avdelning 1 är ett somatiskt boende och avdelning 2 är ett demensboende.

På varje avdelning finns 10 rum. Samtliga rum är utrustade med kylskåp, badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. I alla rum finns uttag till tv och telefon samt möjlighet att koppla in en taklyft.
I anslutning till det egna rummet finns fina gemensamhetsutrymmen där vi äter, ser på tv, umgås och sysslar med diverse aktiviteter.

Här finns tillgång till en stor samlingslokal där vissa aktiviteter äger rum. Du kan låna denna lokal om du till exempel skall ha kalas/fest för släktingar och vänner. Den används också till personalmöten och dylikt, därför kan det vara bra att boka i förväg.

Maten

Maten lagas i storköket som finns här på Almäng, bortsett från frukosten som personalen lagar på respektive avdelning. Storköket lagar också mat till Fotskälskolans elever som äter här på Almäng.

Spabad

Här på Almäng finns också ett spa-badrum med ett fint bubbelbadkar som är tillgängligt för alla boende, det finns taklyft i rummet så även om du är rörelsehindrad kan du ta dig ett härligt bad.

Aktiviteter

Frivilligverksamheten ordnar aktiviteter såsom bingo, högläsning, sångstund.  Varje vecka finns möjlighet att delta i gudstjänst. Personalen erbjuder aktiviteter som frågesport, turneringar i dart och boule, bakning, utflykter, gymnastik, symöten och mycket annat. Här finns möjlighet att få besök av frisör, fotvård och tandvården.

Trädgård

På Almäng har vi en underbar trädgård som är under konstruktion genom ett projekt som delar av personalen är engagerade i. Eftersom allt ligger i markplan är trädgården tillgänglig för alla. Runt trädgården finns det staket. Här finns bärbuskar, äppleträd, grönsaksland, rabarber. Du som vill vara med och påta i jorden är välkommen. Trädgården används sommartid till diverse aktiviteter och sammankomster.

Personal

Vi som arbetar här är undersköterskor och vårdbiträden. Här finns personal hela dygnet.  Varje boende har en egen kontaktman som du kan vända dig till vid behov, och som har lite extra ansvar för just dig. Här finns en sjuksköterska som arbetar dagtid. På kvällar och nätter finns det jourhavande sjuksköterska. Läkare från Sätila vårdcentral kommer hit på rond varannan vecka.

Adress

Almäng
Vallmovägen 2
519 96 Fotskäl

Publicerad av: Marks kommun