Ekås

Senast uppdaterad den 10 januari 2022

Ekås ligger centralt beläget i Horred med omedelbar tillgång till vårdcentral och tandläkare. Ekås är både ett vård- och omsorgsboende och ett trygghetsboende.

Alldeles i närheten finns frisör, affär och bank. Närhet till bra buss och tågförbindelser till Borås, Varberg och Göteborg. Nära till badsjö på sommaren samt mycket utevistelse vid bra väder.

På Ekås jobbar undersköterskor/vårdbiträden, sjuksköterskor och enhetschef.
Vår verksamhetsidé lyder: "Den goda ålderdomen - livet ut på Ekås". På Ekås finns både Trygghetsboende och Vård- och omsorgsboende.

Vård- och omsorgsboende

Det finns arton lägenheter i vård- och omsorgsboende. Här finns vård- och omsorgspersonal dygnet runt. Sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast är kopplade till boendet för att samordna din omsorg.

Trygghetsboende

Nitton av Ekås lägenheter är trygghetsboende. Lägenheterna i ett trygghetsboende är anpassade för äldre. Det finns trygghetslägenheter i varierande storlek, alla har eget kök och badrum med tvättmaskin. Det finns närhet till personal och möjligheter att utnyttja gemensamhetslokaler för att ha gemensamma aktiviteter eller äta gemensamt.
När du hyr en lägenhet i ett trygghetsboende ingår ingen form av service. Behöver du hjälp i din bostad måste du ansöka om detta hos en biståndshandläggare i form av hemtjänst.
För att få ansöka om ett trygghetsboende ska du fyllt 70 år. Du ska inte ha stora omvårdnadsbehov vid inflyttningen.

När du bor i trygghetsboende på Ekås har du möjlighet att köpa lunch i matsalen och äta tillsammans med övriga boende. Du har också möjlighet att delta i aktiviteter som finns på boendet.

Adress

Ekås
Lunnaliden 2
Varbergsvägen 430 D
519 30 Horred

Publicerad av: Marks kommun