Kullabyn

Senast uppdaterad den 30 april 2018

Kullabyns servicehus ligger centralt i Torestorp med natursköna promenadmöjligheter bland annat vid sju strömmar. Här jobbar vi efter mottot: De boende bor inte på vår arbetsplats utan vi arbetar i deras hem.

Vård- och omsorgsboende

På Kullabyn finns 17 lägenheter i varierande storlekar alla med uteplats eller balkong. Alla har kök och fullutrustat badrum. 16 av lägenheterna har möjlighet till parboende, vilket innebär att äkta makar eller sambor kan fortsätta att bo tillsammans. Det finns en stor gemensam uteplats där de boende kan sitta vid fint väder.

Trygghetsboende

På Kullabyn finns 12 trygghetslägenheter i varierande storlek alla med uteplats eller balkong. Ett fåtal har kokvrå resten har kök. Alla har fullutrustat badrum. 10 av lägenheter har möjlighet till parboende, vilket innebär att äkta makar eller sambor kan fortsätta att bo tillsammans. Det finns en stor gemensam uteplats där de boende kan sitta vid fint väder.
I trygghetsboende ingår det inte någon service, behöver du hjälp ska du ansöka om hemtjänst hos en biståndsbedömare. Kriterierna för att ansöka om ett trygghetsboende är att du har fyllt 70 år och inte ha stora omvårdnadsbehov vid inflyttningen.

Aktiviteter

I de olika gemensamhetslokalerna bedrivs:

  • Kaféverksamhet som är öppen varje förmiddag och där har man högläsning ur dagstidningarna.
  • Vår - och höst middagar.
  • Julbord.
  • Samarbete med förskolan som har sina lokaler på Kullabyn till exempel midsommarfirande och att barn och äldre äter middag tillsammans varje dag.
  • Bingoverksamhet, högläsning av frivilligverksamheten.
  • Underhållning.
  • Tv-hörna.
  • Gymnastik en gång/vecka.
  • Gudstjänst en gång/vecka.

Både de i vård- och omsorgsboende och i trygghetsboende har möjlighet att vara med vid de olika aktiviteterna.

Kök

Maten tillagas i storkök på Kullabyn. I matsalen serveras frukost, middag, kvällsmat, för- och eftermiddagskaffe. Både de boende i vård- och omsorgsboende och i trygghetsboende är välkomna att äta i matsalen.

Personal

På vård- och omsorgsboendet finns personal dygnet runt i form av undersköterskor. Sjuksköterska arbetar dagtid och på kvällar och nätter finns jourhavande sjuksköterska. Läkarbesök en gång i veckan. Det finns tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast. Besök av tandvård och fotvård finns om så önskas.

Adress

Kullabyn
Öxabäcksvägen 15
511 93 Torestorp

Publicerad av: Marks kommun