Olof Markusgården

Senast uppdaterad den 30 april 2018

Olof Markusgårdens vård- och omsorgsboende ligger centralt i Kinna. Boendet är ett demensboende med ungefär 30 platser.

Olof Markusgården består av tre våningar med tio stycken lägenheter på varje våning. Varje lägenhet har pentry och badrum. Uttag till teve och telefon finns också på varje rum.  Varje våning har gemensamt kök och allrum.

Maten

Maten lagas i storköket på Lindäng. Personalen lagar frukost på varje våning.

Aktiviteter

Frivilligverksamheten anordnar en del av de aktiviteter på Olof Markusgården. Det är bland annat högläsning, bingo och musikunderhållning. Det finns också möjlighet att delta vid gudstjänster.

Personal

Det finns personal dygnet runt på Olof Markusgården. Vi som arbetar här är vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterska och administrativ assistent samt enhetschef. Vi arbetar för att bibehålla förmågan som varje individ har. Ett av våra viktigaste arbetsredskap i det arbetet är den sociala genomförandeplanen.
Det finns tillgång till läkare varannan vecka. Vi samarbetar med Kommunrehab, där det finns arbetsterapeuter och sjukgymnaster som hjälper dig som bor här med hjälpmedel och stöd.

Trädgård

På Olof Markusgården har vi en gemensam trädgård där du kan ta en promenad eller sitta en stund på en utav parkbänkarna. I vår trädgård har vi blommor, andra växter och lite grönsaker.

Kollektivtrafik

Det lättaste sättet att ta sig till Olof Markusgården är med bil. Kommer man med buss och tåg får man gå en liten bit.

Adress

Olof Markus
Olof Markusgatan 1
511 54 Kinna

Publicerad av: Marks kommun