Lindäng (Soläng, Gläntan, vån 3 och vån 4)

Senast uppdaterad den 10 januari 2022

Lindängs vård- och omsorgsboende ligger centralt i Skene. Boendet har både demens-och somatiska platser.

Lindäng är ett vård- och omsorgsboende i fyra våningar. Varje våning har 16 lägenheter och varje lägenhet har ett pentry och badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. Uttag till teve och telefon finns också i varje lägenhet. För att öka gemenskapen har varje våning också ett gemensamt kök och allrum. Det finns tillgång till stor samlingssal där aktiviteter förekommer flera gånger i veckan.

Maten lagas i huset

Vår middagsmat lagas i storköket här på Lindäng men vår personal gör frukost på varje våning. Kökets matsal är öppen kl 12-13.30 varje dag. Pensionärer, anhöriga och personal är välkomna att äta här.
Länk till matsedlar i Mark

Många aktiviteter

Aktiviteterna ordnas oftast av frivilligverksamheten. Det är högläsning, bingo, musikunderhållning, gudstjänster och mycket mer.

Det finns ett spa-badrum med bubbelbadkar som är tillgängligt för alla boende. Vi har också en fin trädgård där du som boende kan vistas.

Vår kiosk är öppen varje tisdag mellan klockan 10 och 12. Där kan du handla det mesta som behövs i det dagliga livet.

Personal dygnet runt

Det finns personal dygnet runt på Lindäng. Vi som arbetar här är vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, administrativa assistenter och enhetschefer.
Vi arbetar för att bibehålla din fysiska och mentala förmåga. Ett av våra viktigaste redskap i det arbetet är den sociala genomförandeplanen.

Det finns tillgång till läkare varannan vecka. Vi samarbetar med Kommunrehab, som hjälper till så att du som bor här får de hjälpmedel du behöver.

Kollektivtrafik

Det är lätt att ta sig till Lindäng med bil och buss samt tåg.

Adress

Lindäng
Kronogatan 4 A/B
511 61 Skene

Publicerad av: Marks kommun