Aktiviteter utomhus

Senast uppdaterad den 30 mars 2022

Frivilligverksamheten anordnar aktiviteter för dig som är äldre. De utomhusaktiviteter som frivilliga ordnar är boule och promenader, men här vill vi även tipsa om några andra aktiviteter som går att göra utomhus i Marks kommun.
Vill du anordna någon aktivitet tillsammans med andra? Kontakta frivilligverksamheten@mark.se eller ring 0320 21 78 28.

Upplev Mark 

Marks kommun har många möjligheter till friluftsliv.  Här finns många fina promenadstigar, cykelvägar och rekreationsområden. På Upplev Mark  kan du hitta många fina tips.

LIte om byggnadsminnen i Mark hittar du här

Vandringsleder i Mark i finns här

Cykelleder hittar du här.

 Gå på Konstvandring

I broschyren Konst i Mark  hittar du ett urval offentliga konstverk i Marks kommun. Skriv ut broschyren och gå runt och titta på konstverken i din närhet. Vill du ha ett utskrivet exemplar kontakta frivilligverksamheten@mark.se eller ring frivilligsamordnare på telefon 0320 21 78 28.

Skogsbad

Skogsbad är till för alla sinnen. Örebro kommun har gjort några bra filmer för dig som antingen vill skogsbada inomhus eller som kan ta med dig din telefon eller surfplatta ut i naturen och skogsbada utomhus. Det hittar du här. 

Naturbingo

Från Upplandsstiftelsen lånar vi Naturbingo. Skriv ut och ge dig ut i naturen och leta vårtecken, svampar, fåglar kottar och mycket annat. Vill du ha ett utskrivet exemplar, kontakta frivilligverksamheten@mark.se eller frivilligsamordnare på telefon 0320 21 78 28.

Upplandsstiftelsen har även många bra tips på senioraktiviteter att göra i naturen.

Andra inspirationslänkar för naturaktiviteter

Guide till fågelskådning 

Jaktmarker och fiskevatten 

Svenska Jägarförbundet

Naturfotografering

Publicerad av: Marks kommun