Sidans innehåll

Frånvaro och ledighet på gymnasiet

På Marks Gymnasieskola använder vi oss av Skola24 för frånvarohantering, ledighetsansökan och sjukanmälan. Så här fungerar det:

Sjukanmälan och frånvaro

Om du blir sjuk och inte kan komma till skolan behöver vi ha in en sjukanmälan. Är du över 18 år kan du göra det själv, annars behöver den göras av vårdnadshavare. För att den ska bli giltig behöver anmälan göras varje dag som du är sjuk, helst före dagens första lektion men absolut senast klockan 12.00. Vi noterar elevens personnummer och telefonnumret som har använts för att göra sjukanmälan.

Sjukanmälan kan göras på tre olika sätt:

Ha koll på frånvaron

Du som är vårdnadshavare kan få en överblick över ditt barns frånvaro via Skola24 och du kan få ett meddelande skickat till dig vid ogiltig frånvaro eller sen ankomst. För att det ska fungera behöver vi ha rätt kontaktuppgifter till dig, både e-postadress och telefonnummer.

Uppdatera dina kontaktuppgifter genom att klicka här! Länk till annan webbplats. Välj "Meny" och därefter "Visa fullständig profil". Det kan ta ett litet tag innan nya uppgifter registreras eftersom det görs manuellt några gånger per termin.

Ledighetsansökan

Ansökan om ledighet som gäller en hel dag eller längre görs på webben Skola24.se Länk till annan webbplats. senast tio dagar i förväg. För ledighet kortare än en dag ber vi er i stället kontakta elevens mentor.

Kontakt

Marks Gymnasieskola
Besöksadress: Kunskapens Hus, Varbergsvägen 6, Skene
Postadress: Marks kommun, 511 80 Kinna
Telefon: 0320-21 73 70
Mejladress: marksgymnasieskola@mark.se

Fler kontaktuppgifter till Marks Gymnasieskola hittar du här.

mg_logo

Uppdaterad:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen