Bygglov och tillstånd

Senast uppdaterad den 8 september 2020

Funderar du på att bygga nytt, göra en tillbyggnad eller att bygga ett uterum? Här kan du hitta information och få hjälp om vad som gäller för ditt projekt.

För en del byggåtgärder behövs bygglov, för andra räcker det med en anmälan. För vissa mindre byggnationer krävs ingenting. Vilka åtgärder som kräver vad regleras i plan- och bygglagen.

Om du klickar dig vidare i menyn kan du läsa mer om de olika stegen i bygglovsprocessen, bygganmälan och annat som är värt att veta när du funderar på ett byggprojekt.  

Vi hjälper dig

Frågor om bygglov eller tillsyn tas emot på pbn@mark.se, hit kan du även digitalt skicka in din ansökan eller anmälan. Glöm inte ta med uppgifter i ditt mejl om fastighetsbeteckning, vad ärendet gäller samt dina kontaktuppgifter.

Observera att att vi önskar mottaga digitala handlingar i filformaten .pdf eller .jpg.

 

Byggenheten har telefontid mellan 10-12 måndagar och onsdagar-fredagar, du når oss på nummer 0320-21 71 90. Tisdagar är stängt för internt arbete.

Besöksrutiner

Du bokar besöken via formuläret som du hittar här eller under fliken "Boka tid hos Byggenheten" i menyn.

I formuläret fyller du i dina kontaktuppgifter, vilken fastighet besöket gäller, önskemål om tid och en beskrivning av vad du vill få besvarat under besöket. Du får sedan ett svar med ett tidsförslag för besöket utifrån ditt önskemål. Detta tidsförslag måste sedan bekräftas för att bokningen ska gå igenom.

Adressen är Mor Kerstins väg 13, Kinna. 

Publicerad av: Marks kommun