Bygglov och tillstånd

Senast uppdaterad den 10 oktober 2018

Funderar du på att bygga nytt, göra en tillbyggnad eller att bygga ett uterum? Här kan du hitta information och få hjälp om vad som gäller för ditt projekt.

För en del byggåtgärder behövs bygglov, för andra räcker det med en anmälan. För vissa mindre byggnationer krävs ingenting. Vilka åtgärder som kräver vad regleras i plan- och bygglagen.

Om du klickar dig vidare i menyn kan du läsa mer om de olika stegen i bygglovsprocessen, bygganmälan och annat som är värt att veta när du funderar på ett byggprojekt.  

Vi hjälper dig

Frågor om bygglov eller tillsyn tas emot på pbn@mark.se, hit kan du även digitalt skicka in din ansökan eller anmälan. Glöm inte ta med uppgifter i ditt mejl om fastighetsbeteckning, vad ärendet gäller samt dina kontaktuppgifter.

Byggenheten har telefontid mellan 10-12 måndagar och onsdagar-fredagar, du når oss på nummer 0320-21 71 90. Tisdagar är stängt för internt arbete.

För besök har vi nya rutiner, dessa kan du läsa om nedan. Adressen är fortsatt Mor Kerstins väg 13.

Nya besöksrutiner

Du bokar besöken via formuläret som du hittar här eller under fliken "Boka tid hos Byggenheten" i menyn.

I formuläret fyller du i dina kontaktuppgifter, vilken fastighet besöket gäller, önskemål om tid och en beskrivning av vad du vill få besvarat under besöket. Du får sedan ett svar med ett tidsförslag för besöket utifrån ditt önskemål. Detta tidsförslag måste sedan bekräftas för att bokningen ska gå igenom. Du kan boka tider två veckor framåt och formuläret måste vara Byggenheten till handa senast två arbetsdagar innan besöket.

Bygglovsguiden

Bygglovsguiden fungerar som ett uppslagsverk där du kan söka och hitta förklaringar till i stort sett allt som har med bygglovsfrågor att göra.

Om du skapar ett konto kan du också fylla i din ansökningsblankett i Bygglovsguiden med stöd av interaktiva hjälpfunktioner. När du är klar skriver du ut blanketten och skickar den till oss tillsammans med övriga handlingar.   

Klicka här för att komma till Bygglovsguiden

 

Publicerad av: Marks kommun