Sidans innehåll

Elever med dator och böcker.

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av att i framtiden jobba med ekonomi, marknadsföring, försäljning eller juridik? Då får du en god grund på ekonomiprogrammet. Här lär du dig hur ekonomi och juridik påverkar vår värld och vårt samhälle på många spännande sätt.

Ekonomiprogrammet är en högskoleför­bere­dande utbildning där du lär dig förstå både individens och samhällets behov. Vi är särskilt stolta över att delta i många internationella projekt, vilket ger dig möjligheten att uppleva utbyten både i Sverige och utomlands. Eftersom vi är en av Amnestys skolor för mänskliga rättigheter och ambassadörsskola för Europaparlamentet, engagerar vi oss i världens viktigaste frågor.

Våra inriktningar

Ekonomi

Med den här inriktningen får du chansen att fördjupa dig i ämnen som entreprenörskap, företagsekonomi, marknadsföring och redovisning. Dessutom kommer du lära dig att starta, driva och leda ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet.

Juridik

Inom den här inriktningen får du utforska den spännande världen av affärsjuridik och privatjuridik och du får insikter i hur rättssystemet fungerar i en demokratisk värld. För att bättre förstå människors tankar, känslor och handlingar i olika situationer inkluderar vi även kurser i ledarskap, psykologi och filosofi.

Studera vidare eller starta eget?

När du avslutat din utbildning kan du välja att studera vidare, eller så kan du ge dig ut i arbetslivet som exempelvis säljare, ekonomiassistent eller i butik. Det är också många av våra elever som efter att ha provat Ung Företagsamhet (UF) väljer att starta eget.

Kombinera med idrottsgymnasiet

Ekonomiprogrammet kan kombineras med idrottsgymnasiet på Marks Gymnasieskola.

Du kan läsa mer om idrottsgymnasiet här.

Exempel på kurser

Företagsekonomi, privatjuridik, psykologi, entreprenörskap, marknadsföring, redovisning, internationella relationer, ledarskap, retorik

Du kan studera vidare till

Civilekonom, jurist, lärare, socionom, polis, psykolog, advokat, fastighetsmäklare, inköpare, marknadsförare med mera.

Ta gärna kontakt med våra SYV (studie- och yrkesvägledare) om du vill ta reda på mer om dina möjligheter efter gymnasieutbildningen. Kontaktuppgifter till SYV hittar du här.

Skugga oss!

Vill du vara med en dag och se hur det är att gå på ekonomiprogrammet? Anmäl dig genom att kontakta:
Johannes Andrén, programansvarig
Mejladress: johannes.andren@mark.se

Kontakt

Har du funderingar, välkommen att höra av dig till oss!
Ekonomiprogrammet
Mejladress: ekonomiprogrammet@mark.se

Mikael Andersson, rektor för enhet C
Telefon: 0320-21 73 49
Mejladress: mikael.andersson2@mark.se

Fler kontaktuppgifter till Marks Gymnasieskola hittar du här.

mg_logo

Publicerades:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen