Sidans innehåll

Habygårdens förskola en solig sommardag.

Habygårdens förskola

Habygårdens förskola ligger mellan Skene och Örby och har naturen runt husknuten. Vi har ett eget kök med kokerska som lagar nyttig och näringsriktig kost från grunden.

Förskolan har två avdelningar. Berget är för våra yngre barn och Dungen är för våra äldre barn. Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna.

Om Habygårdens förskola

Undervisning och omsorg på Habygårdens förskola utgår från Marks kommuns värdeord i allt vi gör. Dessa värdeord är engagerade, omtänksamma och utvecklande. Undervisningen är i mindre grupper, både i planerad och spontan form. Genom att dela in barnen i dessa grupper under större delen av dagen anpassas innehållet för att möta barnens behov och intressen. Det gör barnen delaktiga och det blir då en lugnare miljö att utvecklas och må bra i.

Samarbete med hemmet

För att ditt barn ska ges bästa möjliga förutsättningar under sin tid på förskolan behövs ett nära samarbete med hemmet. Detta sker dagligen vid lämning och hämtning på förskolan samt vid utvecklingssamtal och föräldramöten. Som vårdnadshavare får du också information via vår digitala plattform Vklass. I Vklass kan du också ta del av innehållet i förskolans utbildning samt följa ditt barns lärande. När det är dags för ditt barn att börja förskoleklass samarbetar förskolan med aktuell grundskola. Detta ger ditt barn en trygg övergång.

Är du osäker vilken förskola du ska välja för ditt barn? Välkommen att kontakta oss för ett besök inför valet av förskola.

Här ansöker du om plats i förskolan.

Kontakta Habygårdens förskola

Administration telefon: 0320-21 74 69
Adress: Habyvägen 7, 511 63 Skene

Rektor: Malin Berndtsson
Telefon: 0320-21 75 35
Mejladress: malin.berndtsson@mark.se

Avdelningar
Berget: 0320-21 72 66
Dungen: 0320-21 72 56

Specialpedagog telefon: 0320-21 70 71
Kök telefon: 0320-21 73 26

Publicerades:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen