Sidans innehåll

En närbild på en blommig burk med färgpennor i som står ute på ett bord i solsken.

Karstorps naturförskola

Karstorps Naturförskola ligger i Öxnevalla strax utanför Horred. Förskolan ligger ute på landsbygden med skog, ängar och åkrar som närmsta grannar.

Karstorps Naturförskola har en avdelning för barn från ett till fem år.

Om Karstorps Naturförskola

Vi tycker att det är viktigt att skapa en känsla av trygghet och närhet till naturen för barnen på vår förskola. Vi vill också ge dem en rolig och lärorik miljö. Naturen är alltid med oss och är en viktig del av det vi gör. Vi vill att barnen ska bli nyfikna på djur och natur genom lek och planerade aktiviteter.

Vi spenderar mycket tid ute i den närliggande naturen, som skogen och vattenfallet. Det ger barnen chansen att utforska och lära sig om vatten, småkryp, djur och växter. Det blir ett lärande som är roligt och meningsfullt där språk, matematik och naturvetenskap vävs samman utifrån läroplanen.

Hållbar utveckling är viktigt för oss. Vi odlar för att förstå hur allting hänger ihop i ett kretslopp. Vi sorterar vårt avfall för att minska vår påverkan på miljön.

Vi jobbar hela tiden med att skapa nya och spännande miljöer ute för att utveckla vår undervisning utomhus samt för att ge barnen meningsfulla och roliga upplevelse.

Förskolan arbetar utifrån i läroplanen, skollagen och barnkonventionen för att barnen ska få en så bra utbildning som möjligt samt rättvist behandlade.

Här ansöker du om plats i förskolan.

Kontakta Karstorps Naturförskola

Administration telefon: 0320-21 77 83
Adress: 511 97 Öxnevalla
Telefon: 0320-21 81 62, 072-532 10 97

Tf Rektor: Linda Hammarström
Telefon: 0320-21 77 63
Mejladress: linda.hammarstrom@mark.se

Specialpedagog telefon: 0320-21 70 71

Publicerades:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen